Wat als je gemakkelijk contact kunt maken met je beste vrienden en familie en het gevoel hebt dat je in dezelfde kamer bent – zelfs als je mijlenver uit elkaar bent? Facebook heeft iets nieuws bedacht: Facebook Portal en Facebook Portal+, twee nieuwe videocommunicatie-apparaten voor thuis die de manier waarop we contact houden drastisch veranderen. Dankzij AI-technologie, maakt Portal videobellen eenvoudiger en meer persoonlijk, terwijl een breedbeeldscherm jou van elk moment samen laat genieten. Als je er niet bij kunt zijn, laat Portal en Portal+ je daar voelen.

Met een 10-inch 1280 x 800 scherm verbetert Portal van Facebook het videogesprek en kun je genieten van quality time met familie en vrienden – handsfree. Op zoek naar een groter scherm voor meer flexibiliteit? Je kunt ook kiezen voor een 15-inch 1920 x 1080 draaibaar scherm met Portal+. Beide modellen zijn ontworpen om je dichter bij de belangrijke mensen in jouw leven te voelen. Het wordt daardoor persoonlijker doordat het minder als een telefoongesprek voelt en meer alsof je daadwerkelijk in dezelfde kamer bent. Portal en Portal+ zijn nu beschikbaar voor pre-order in de Verenigde Staten – op Facebook portal.facebook.com, evenals Amazon en Best Buy – en zullen in november worden verstuurd. Je kunt Portal bestellen voor $ 199 USD en Portal+ voor $ 349 USD.

Intelligent ontwerp, onzichtbare technologie

Aangedreven door AI, maakt de Smart Camera- en Smart Sound-technologie van Portal al het giswerk uit videobellen overbodig, waardoor je van een handiger, handsfree-ervaring kunt genieten. Of je nu in de keuken aan het koken bent of de kinderen achter de woonkamer achtervolgt, Smart Camera blijft bij de actie en zoomt en focust automatisch om iedereen in beeld te houden. Smart Sound minimaliseert achtergrondruis en verbetert de stem van degene die spreekt, ongeacht waar ze zich bevinden. Het is alsof je eigen cameraman en geluidsteam je persoonlijke videogesprekken leiden.

Maak verbinding met Facebook- en Messenger-vrienden

Je kunt Facebook-vrienden en  connecties aan Messenger koppelen, zelfs als ze geen Facebook Portal hebben. Er kunnen oproepen worden gedaan van en naar Messenger-smartphones en tablets. Portal ondersteunt groepsoproepen van maximaal zeven personen tegelijkertijd.

Stembediening + Alexa

Portal biedt handsfree spraakbesturing. Je kunt een videogesprek starten door simpelweg “Hey Portal” te zeggen en te roepen wie je wilt bellen. Portal heeft ook Amazon Alexa ingebouwd, zodat je toegang hebt tot een robuuste stemervaring om sportuitslagen te vragen, het weer te controleren, smart home-apparaten te bedienen, boodschappen te bestellen en meer.

Gebouwd met Privacy + Beveiliging in het achterhoofd

We weten dat privacy en beveiliging belangrijk zijn wanneer je nieuwe technologie bij jou thuis betrekt. Daarom hebben we Portal ontworpen met tools die je controle geven:

  • Je kunt de camera en microfoon volledig uitschakelen met een enkele tik.
  • Portal en Portal + worden ook geleverd met een camerabedekking, zodat je de lens van jouw camera op elk gewenst moment kunt blokkeren en nog steeds inkomende oproepen en meldingen kunt ontvangen, plus spraakopdrachten kunt gebruiken.
  • Om toegang tot de Portal in jouw huis te beheren, kun je een wachtwoord van vier tot twaalf cijfers instellen om het scherm vergrendeld te houden. Voor het wijzigen van de toegangscode is jouw Facebook-wachtwoord vereist.

We willen ook graag weten welke informatie Portal verzamelt, mensen helpen te begrijpen hoe Facebook die informatie zal gebruiken en uitleggen welke stappen we nemen om het privé en veilig te houden:

  • Facebook luistert, bekijkt of bewaart de inhoud van jouw Portal-videogesprekken niet. Je Portal-gesprekken blijven tussen jou en de mensen die je belt. Daarnaast zijn video-oproepen op Portal gecodeerd, zodat uw oproepen altijd veilig zijn.
  • Voor extra beveiliging gebruiken Smart Camera en Smart Sound AI-technologie die lokaal wordt uitgevoerd op Portal en niet op Facebook-servers. De camera van Portal gebruikt geen gezichtsherkenning en identificeert niet wie je bent.
  • Net als andere spraakgestuurde apparaten verzendt Portal alleen spraakopdrachten naar Facebook-servers nadat je zegt: “Hey Portal.” Je kunt de spraakgeschiedenis van jouw portal op elk gewenst moment in jouw Facebook-activiteitenlog verwijderen.
    Bezoek portal.facebook.com/privacy voor meer informatie over de privacyfuncties van Portal.

Meeslepende ervaringen

Portal maakt ook gedeelde activiteiten mogelijk, zoals samen naar muziek luisteren of naar een aantal van jouw favoriete programma’s kijken. Facebook werkt samen met Spotify Premium, Pandora en iHeartRadio, evenals Facebook Watch, Food Network en Newsy – en ze zullen binnenkort meer toevoegen.

Facebook lanceert Portal From Facebook - Video-oproepapparaten om je te verbinden met vrienden en familie

Facebook neemt ook augmented reality (AR) -effecten op – aangedreven door hun eigen Spark AR-platform – om oproepen nog leuker en interactiever te maken. Story Time brengt verhalen tot leven met aangepaste geluidseffecten en visuals. Smart Camera helpt je een leuk verhaal te lezen via een eenvoudige teleprompter, perfect ingelijst, terwijl je geliefden aan de andere kant kijken hoe je gezicht en stem transformeren in de personages van het verhaal.

En wanneer je niet in gesprek bent, kan Portal’s Superframe jouw favoriete foto’s en video’s en belangrijke meldingen zoals verjaardagsherinneringen weergeven, zodat je zich altijd een beetje verbonden voelt met jouw naaste familie en vrienden.

Welkom thuis

Facebook kan niet wachten tot mensen Portal en Portal+ gaan gebruiken om contact te maken met vrienden en familie. Van AR-gerelateerde storytelling voor het slapen gaan tot je ritueel op zaterdagochtend, je kunt dagelijkse momenten delen en het gevoel hebben dat je er echt bij bent.

Ga naar portal.facebook.com voor meer informatie of om jouw portal vandaag al vooraf te bestellen.