‘Alles leidt naar Aydin C’, zegt Canadese aanklager in zaak Amanda Todd

“Hij is degene die deze misdaden heeft begaan. Er is geen andere logische conclusie”, bepleitte de openbaar aanklager volgens Canadese media.

De advocaten van C. zeiden tegen de 12-koppige jury dat ze hun cliënt alleen moeten veroordelen als ze er absoluut zeker van zijn dat hij schuldig is. “Waarschijnlijk schuldig, is niet voldoende”, luidde hun pleidooi.

Een agent had eerder tijdens het proces gezegd dat een aantal van de accounts op sociale media waarmee Todd werd afgeperst gelinkt kon worden aan twee apparaten die de Nederlandse politie in beslag had genomen toen C. in 2014 werd gearresteerd.

Bijna elf jaar cel
C. kreeg in 2018 bijna elf jaar gevangenisstraf voor digitale stalking en afpersing van 33 destijds minderjarige meisjes en een meerderjarig meisje, oplichting van vier homoseksuele mannen en een poging daartoe. In december 2020 werd hij uitgeleverd aan Canada waar hij apart wordt berecht voor de afpersing van de destijds 15-jarige Amanda Todd.

Zij was een van zijn vermeende slachtoffers en maakte in 2012 een einde aan haar leven. Een door haar op YouTube gepost filmpje waarin ze haar wanhoop uitsprak maakte haar zaak wereldnieuws.

Werkwijze
Op de eerste zittingsdag twee maanden geleden zette de openbaar aanklager uiteen hoe C. te werk ging. Hij zou bijvoorbeeld 22 verschillende accounts op platforms als Facebook, Skype en YouTube gebruikt hebben om Todd lastig te vallen.

Omroep Brabant maakte een aangrijpende documentaire over de zaak Amanda Todd:

LEES OOK:
Tilburgse webcamafperser Aydin C. pleit onschuldig in zaak Amanda Todd
Tilburgse afperser van Amanda Todd voor de rechter in Canada

Het bericht ‘Alles leidt naar Aydin C’, zegt Canadese aanklager in zaak Amanda Todd verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Heb je deze al gelezen?