Site logo

7 tips om een middelbare school te kiezen in Tilburg

Social Sofa Huisartsenpost
5/5

En dan zijn er ineens bijna acht basisschooljaren voorbij. Tijd om een middelbare school te kiezen. Maar welke school past het beste bij je kind? Hier zijn zeven tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een middelbare school in Tilburg voor je kind:

 1. Praat met je kind: Praat met je kind over wat hij/zij belangrijk vindt in een school. Wat zijn zijn/haar interesses en talenten? Wat vindt hij/zij leuk om te doen? Het is belangrijk om de wensen en behoeften van je kind mee te nemen in de zoektocht naar een middelbare school.

 2. Onderwijsaanbod: Kijk naar het onderwijsaanbod van de school. Is er voldoende variatie in vakken en keuzevakken? Zijn er mogelijkheden voor extra uitdaging of begeleiding?

 3. Afstand: Hoe ver is de school van huis? Is de school goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets? Houd er rekening mee dat een lange reistijd invloed kan hebben op de energie en motivatie van je kind.

 4. Onderwijskwaliteit: Kijk naar de onderwijskwaliteit van de school. Hoe presteren leerlingen op deze school? Wat is het slagingspercentage van de school?

 5. Sfeer en cultuur: Bezoek de school en probeer de sfeer en cultuur te proeven. Past deze bij de wensen en behoeften van je kind? Voelt je kind zich thuis op deze school?

 6. Extra activiteiten: Welke extra activiteiten worden er aangeboden op school? Denk aan sport, cultuur, excursies en buitenlandse reizen. Past dit bij de interesses van je kind?

 7. Visie van de school: Kijk naar de missie en visie van de school. Sluit deze aan bij de visie en waarden van je kind en het gezin? Het kan helpen om te kijken naar de pedagogische aanpak van de school en hoe deze past bij de opvoeding van je kind.

Door deze factoren te overwegen en het gesprek aan te gaan met je kind, kun je een weloverwogen keuze maken voor een middelbare school die het beste past bij de wensen en behoeften van je kind.

Bekijk hier waar je kunt sporten

 • No comments yet.
 • Add a comment
  mrt 30
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 44073 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 30
  Ambulance naar Tilburg (b2 tilburg rit: 44066)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 30
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 44065)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…